Friskgryta med vitlöksbröd och aioli



Här är den omtalade fiskgrytan. Som blev såå god!
Ingredienser
400 g torsk, 300 g laxfilé, 300 g räkor, skalade
1/2 purjolök, 1/2 gul lök, 1 vitlöksklyfta, 1 stånd fänkål
1 msk smör, 1 msk tomatpuré
Fiskbuljong, olivolja
5 dl vatten, 2 dl vitt vin, 2,5 dl vispgrädde, 2,5 dl crème fraiche
2 paket saffran, salt, nymalen svartpeppar, 1 tsk timjan, 1 tsk basilika, 1 röd chili
Hacka chili, lök, chili och fänkål tunt. Stek i smör/olivolja till det blir mjukt.
Tillsätt vatten, fiskbuljong, grädde och créme fraice.
Tillsätt sedan tomatpuré, saffran och kryddor. Hacka fisken i kuber och låt sjuda i grytan. När det är klart åker räkorna i bara för att bli varma.
Servera med vitlöksbröd och aioli!
Denna soppa måste vi prova!! Ser väldigt gott ut!💕