Friskgryta med vitlöksbröd och aioli

Här är den omtalade fiskgrytan. Som blev såå god! 


Ingredienser


400 g torsk, 300 g laxfilé, 300 g räkor, skalade

1/2 purjolök, 1/2 gul lök, 1 vitlöksklyfta, 1 stånd fänkål

1 msk smör, 1 msk tomatpuré 
Fiskbuljong, olivolja

5 dl vatten, 2 dl vitt vin, 2,5 dl vispgrädde, 2,5 dl crème fraiche

2 paket saffran, salt, nymalen svartpeppar, 1 tsk timjan, 1 tsk basilika, 1 röd chili

Hacka chili, lök, chili och fänkål tunt. Stek i smör/olivolja till det blir mjukt.
Tillsätt vatten, fiskbuljong, grädde och créme fraice. 
Tillsätt sedan tomatpuré, saffran och kryddor. Hacka fisken i kuber och låt sjuda i grytan. När det är klart åker räkorna i bara för att bli varma.

Servera med vitlöksbröd och aioli!


Ursprungsreceptet hittade jag hos House of Phila
Allmänt | |
#1 - - Mamma:

Denna soppa måste vi prova!! Ser väldigt gott ut!💕

#2 - - Gunilla%252525252525252525252525252525252525252525252520Jonsson:

Hej!
Får nog prova din fiskgryta, ser ut att smaka väldigt gott. Jag har ett recept på fisksoppa som också är delikat. Sök på Grodans fisksoppa, det är en numera nedlagd restaurang i Stockholm. Jag har gjort soppan många gånger den blir alltid lika god. Nästan ännu godare dan efter om det blir något över!!
Här är det mulet och snö i luften. Hoppas ni har det lite bättre!!
Kramar....

Upp